ČASTÉ OTÁZKY

Fontánka

V akom predstihu si mám zajednať tortu/dezerty/candy bar?

Na prípravu torty a dezertov na mieru sú potrebné minimálne 4 pracovné dni. Vašu objednávku však radi vezmeme aj niekoľko týždňov dopredu, aby sa nestalo, že už pre Vás nebudeme môcť napiecť. Svadobný candy bar odporúčame objednať aj niekoľko mesiacov dopredu. Torty ktoré distribuujeme do kaviarní je možné odobrať aj ihneď pokiaľ sú k dispozícii. Pokiaľ Vaša objednávka nie je odoslaná na náš e-mail a následne nami potvrdená, nebude braná ako záväzná.

Telefonické objednávky nie sú brané ako záväzné.

Ako si mám objednať tortu/dezerty/candy bar?

Na našej webovej stránke pod záložkou „TORTY NA MIERU“ si môžete vyskladať tortu podľa Vášho želania, ktorú s Vami veľmi radi telefonicky prípadne e-mailom skonzultujeme. V záložke „DEZERTY NA MIERU“ nájdete všetky dezerty ktoré pečieme. Torty a dezerty si objednáte e-mailom na adrese makronkovo@makronkovo.sk

, keď Vašu objednávku potvrdíme, môžete ju brať ako záväznú. V prípade záujmu o svadobný alebo firemný candy bar si stihnite cenník pod záložkou „CANDY BAR“ Radi si s Vam dohodneme termín, kde preberieme všetky podrobnosti a možnosti zdobenia a dopravy.

Akú trvanlivosť majú Vaše torty/dezerty?

Naše torty a dezerty majú pri správnom uskladnení (4-6 stupňov Celzia) trvanlivosť až 5 dní. Trvanlivosť dezertov z odpaľovaného cesta a Pavlovej torty je 2 dni. Kvalita dezertov sa pri uskladnení v bežnej chladničke môže meniť, nakoľko je v nej iná cirkulácia vzduchu ako v cukrárenskej chladničke. Môže dôjsť k navlhnutiu určitých druhov dezertov, hlavne makroniek, Pavlových hniezd a ozdôb z fondantu a cukru.

Ako uskladňovať dezerty?

Ideálne uskladnenie tôrt a dezertov je v cukrárenskej chladničke pri teplote 4-6 stupňov celzia. Pri uskladnení v bežnej chladničke odporúčame torty a dezerty ponechať v pôvodnom obale ktorý chráni pred navlhnutím a napáchnutím. Torta z fondantu musí byť uskladnená v chladnej a tmavej miestnosti. Cukrové a fondánové ozdoby môžu uskladnením v chladničke navlhnúť a zmeniť svoju kvalitu a vzhľad.Pred podávaním nechajte dezerty pri izbovej teplote aspoň 30 minút aby zmäkli.

Ako prevážať torty/dezerty ?

Torty a dezerty Vám zabalíme do krabíc a je potrebné ich prevážať v aute s klímou, ideálne čo najkratší čas. Odporúčame aby Vám s prevozom niekto pomohol, najmä pri prevoze torty je najlepšie keď ju môže niekto držať.

Koľko kusov dezertov mám objednať do candy baru ?

Odporúčame množstvo 3-5 kúskov dezertov na osobu. Veľkosti dezertov v sladkom bare sú 30-40g, čiže každý môže ochutnať viac kúskov.

Sú kvety a bylinky na tortách a dezertoch jedlé?

Kvety ktoré umiestňujeme na torty a dezerty nie sú určené na konzumáciu. Ich stopky Však špeciálne obaľujeme aby neprišli do styku s tortou a nespôsobili Vám tak zdravotný problém. Je to našou najväčšou prioritou. Bylinky a sušené kvety sú určené na konzumáciu a sú zdravotne nezávadné.

© Makronkovo, 2019

Newsletter - Spracovanie osobných údajov